Begrafenispolis bepalen

Bij veel verzekeraars heb je de keuze uit drie verschillende begrafenispolissen. Dit zijn de: natura verzekering, kapitaal verzekering en je hebt een optie om te kiezen uit een combinatie verzekering. Welke past het beste bij jou? Om de begrafenispolis te bepalen bespreken we eerst welke er beschikbaar zijn.

Begrafenisverzekering, de enige verzekering waar je zelf gegarandeerd nooit een cent van terugziet.

Natura verzekering

Als je kiest voor een natura verzekering kies je ervoor om uitgekeerd te worden in diensten. Je krijgt hier dan geen geld voor uitgekeerd. De verzekeraar maakt samen met de uitvaartondernemer afspraken over de uitvaart. Hierna wordt het geld gelijk afbetaald aan de ondernemer. Om jouw begrafenispolis te bepalen kijken we naar de voor- en nadelen van de verzekeringen.

Voor -en nadelen:

Voordelen: Voor deze begrafenispolis hoef je het minst te betalen. Daarnaast hoef je ook niet meer te bekommeren om de kosten, en hoef je verder zelf weinig te doen.

Nadelen: Je hebt wel weinig invulling, er is maar een kleine keuze tussen uitvaartondernemers.

Kapitaal verzekering

Bij het bepalen van je begrafenispolis kan je ook kiezen voor een kapitaalverzekering. Hierin krijg je van te voren een bedrag vastgesteld. Met dit bedrag kunnen je nabestaanden de begrafenis betalen. Hier betaal je wel een hogere premie voor.

Voor -en nadelen:

Voordelen: Je hebt veel invloed op de uitvaart, ook heb je vrije keuze bij het bepalen van je uitvaartondernemer. Daarnaast is er een vast bedrag dat er uitgegeven kan worden.

Nadelen: De premie is hoger, je nabestaanden moeten vrijwel alles zelf regelen.

Combinatie verzekering

Als laatste kan je bij het bepalen van je begrafenispolis kiezen voor de combinatie verzekering. Dit is eigenlijk een combinatie van de twee bovenstaande verzekeringen. Je kan kiezen om veel zelf in te vullen, maar de standaard diensten kunnen ook ingevuld worden door de ondernemer. Daarnaast is er ook nog een bedrag over voor laatste wensen.

Voor -en nadelen:

Voordelen: Je hebt veel eigen invulling, terwijl je ook kan kiezen voor hulp hierbij vanuit de ondernemer/verzekeraar. Er is een extra bedrag voor laatste wensen.

Nadelen: Deze polis is het duurste.

Welke begrafenispolis past het beste bij jou?

Om de begrafenispolis te bepalen die het beste bij jou past moet je kijken naar een aantal factoren. Ten eerste, wat is je budget? Verder is het ook belangrijk om te kijken hoeveel er geregeld moet worden bij een uitvaart. Als je naar de voor- en nadelen kijkt kun je een keuze maken uit de verschillende polissen.

Top 3 Uitvaartverzekeraars

DELA

UITVAARTVERZEKERING
8,16 per maand
  • Marktleider NL van uitvaartverzekeringen
  • Lagere jaarlijkse premiestijging dan concurrentie
  • Voordelige kinderpremie tot 25 jaar
Populair

MONUTA

UITVAARTVERZEKERING
8,33 per maand
  • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
  • De verzekering is tussentijds aanpasbaar
  • Winnaar Web Performance Score WUA 2013 t/m 2018

YARDEN

UITVAARTVERZEKERING
8,20 per maand
  • Flexibel en altijd tussentijds aan te passen
  • Kinderen gratis tot 21 jaar
  • Geen ingewikkelde gezondheidsvragen.