Uitvaartverzekering baby

Een uitvaartverzekering voor je baby afsluiten? Als ouder denk je hier liever niet over na, maar bij elke zwangerschap kan er iets misgaan. Gedurende de zwangerschap kan een baby komen te overlijden en ook na de geboorte is het mogelijk dat een baby op jonge leeftijd komt te overlijden.

Wist je dat het wettelijk verplicht is om een uitvaart te regelen voor je baby als je langer dan 24 weken zwanger bent geweest?

Verplicht of niet?

Als je minimaal 24 weken zwanger bent geweest, dan is een uitvaart wettelijk verplicht. bij een zwangerschap korter dan 24 weken is het niet verplicht om een uitvaart te regelen. dan is het bijvoorbeeld mogelijk om het ongeboren kindje in de achtertuin te begraven

Hoewel de kosten voor een uitvaart bij baby’s in de meeste gevallen minder hoog zijn  dan bij de uitvaart van een volwassenen, kunnen de kosten toch al snel oplopen tot een paar duizend euro’s. Het is daarom ook verstandig om een uitvaartverzekering voor je baby te regelen.

Kies de juiste verzekeraar

Bij veel uitvaartverzekeraars is het vaak mogelijk om kinderen onder de 18 jaar gratis mee te verzekeren of voor een erg laag bedrag mee te verzekeren. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat je al een bestaande uitvaartverzekering hebt. Indien je al een verzekering hebt dan moet je tijdig bij de verzekeraar aangeven dat je de baby bij jou op de polis wil mee verzekeren.

Per verzekeraar verschilt het hoe snel dit moet gebeuren. Heb je op het moment geen uitvaartverzekering? Dan kun je ervoor kiezen om deze alsnog af te sluiten om jouw kind direct mee te laten verzekeren.

Het is ook mogelijk om een verzekering alleen voor jouw baby af te sluiten. Toch kiezen mensen er vaker voor om een verzekering af te sluiten voor zichzelf en hun kind daarbij mee te verzekeren.

Wanneer geen uitvaartverzekering afsluiten voor een baby?

Een uitvaartverzekering afsluiten is niet wettelijk verplicht en daarom wordt het vaak aangeraden om iets niet te verzekeren indien je de kosten zelf kunt dekken. In de praktijk ben je in de meeste gevallen goedkoper uit door iets niet te verzekeren.

Wat gebeurt er met de uitvaartverzekering als mijn kind volwassen is?

Het gratis verzekeren bij de combinatie uitvaartverzekering voor baby’s is natuurlijk wel aan voorwaarden gebonden. De voorwaarden zijn verschillend per verzekeraar. Een veelvoorkomende voorwaarde is dat de uitvaartverzekering van je kind stopt als een bepaalde leeftijd is bereikt. Bijvoorbeeld als je kind 18 of 21 jaar is. Je kind heeft dan wel de mogelijkheid om zelf de keuze te maken voor het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Top 3 Uitvaartverzekeraars

DELA

UITVAARTVERZEKERING
8,16 per maand
  • Marktleider NL van uitvaartverzekeringen
  • Lagere jaarlijkse premiestijging dan concurrentie
  • Voordelige kinderpremie tot 25 jaar
Populair

MONUTA

UITVAARTVERZEKERING
8,33 per maand
  • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
  • De verzekering is tussentijds aanpasbaar
  • Winnaar Web Performance Score WUA 2013 t/m 2018

YARDEN

UITVAARTVERZEKERING
8,20 per maand
  • Flexibel en altijd tussentijds aan te passen
  • Kinderen gratis tot 21 jaar
  • Geen ingewikkelde gezondheidsvragen.