Welke uitvaartverzekering past bij mij?

Welke uitvaartverzekering past bij mij? Voor dat je antwoord kan geven op zo’n vraag moet je natuurlijk meer weten over uitvaartverzekeringen, wat je opties zijn en wat je het liefst hebt. Om te beginnen moet je weten wat voor soort uitvaartverzekeringen er zijn. De meeste uitvaartverzekeraars bieden twee soorten uitvaartverzekeringen.

Een natura uitvaartverzekering

Natura uitvaartverzekering wordt het meeste afgesloten. Bij deze verzekering spreek je met de verzekeraar af hoe je uitvaart eruit zal zien. Je kunt tussen bepaalde diensten kiezen die de uitvaartverzekeraar aanbiedt. Hoe meer diensten je wilt, hoe hoger je premie wordt. Zo worden je nabestaanden niet overvallen met het regelen van je uitvaart.

Wat zijn de voordelen?

Je hebt eigen invloed. Zo wordt de uitvaart wat persoonlijker. Ook kost het je nabestaanden minder tijd om je uitvaart te regelen. De verzorger regelt de uitvaart. Het regelen kan namelijk zwaar zijn tijdens het rouwen.

Wat zijn de nadelen?

Je keuze is wel beperkt. Je krijgt namelijk een verzorger van de verzekeraar aangewezen. Dit betekent dat je wel eigen inbreng hebt, maar de keuze is wel beperkt.

Een kapitaal uitvaartverzekering

Kapitaal uitvaartverzekering ofwel uitvaartverzekering in geld keert een bepaald geldbedrag uit aan je nabestaanden bij het overlijden. Met het geld wat je nabestaanden ontvangen kunnen zij verschillende soorten zaken betalen die te maken hebben met je uitvaart. Daarnaast biedt dit type uitvaartverzekering je nabestaanden meer vrijheid en flexibiliteit in het regelen van je uitvaart.

Wat zijn de voordelen?

Je hebt veel flexibiliteit. Door het bedrag dat je nabestaanden krijgen kunnen zij zelf de uitvaart regelen. Ook zijn er geen afspraken en regelingen voor je nabestaanden. Ook kun je vaak je eigen verzorger kiezen.

Wat zijn de nadelen?

Een groot nadeel kan zijn dat er veel zelf geregeld moet worden. Wel zal je hulp krijgen van een uitvaartverzorger. Toch is er veel dat je zelf moet regelen.

Jouw keuze

Met deze informatie heb je waarschijnlijk wel een beeld van de verschillende verzekeringen. Je kunt het beste altijd even overleggen met familie of andere mensen die dicht bij je staan. Zo weet je wat het beste voor jou en je nabestaanden is. Als je zelf veel wilt bepalen kun je het beste kiezen voor een kapitaal verzekering. Ook is de manier van opbouwen van je premie anders. 

Een verzekering af sluiten op hogere leeftijd?

Is het eigenlijk nog mogelijk om een verzekering af te sluiten op hogere leeftijd? Kom hier achter de voorwaarden!

Top 3 Uitvaartverzekeraars

DELA

UITVAARTVERZEKERING
8,16 per maand
  • Marktleider NL van uitvaartverzekeringen
  • Lagere jaarlijkse premiestijging dan concurrentie
  • Voordelige kinderpremie tot 25 jaar
Populair

MONUTA

UITVAARTVERZEKERING
8,33 per maand
  • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
  • De verzekering is tussentijds aanpasbaar
  • Winnaar Web Performance Score WUA 2013 t/m 2018

YARDEN

UITVAARTVERZEKERING
8,20 per maand
  • Flexibel en altijd tussentijds aan te passen
  • Kinderen gratis tot 21 jaar
  • Geen ingewikkelde gezondheidsvragen.